Educational

Seminarul “2015 Year Outlook “ –  si-a propus sa abordeze o noua maniera de prezentare a tradingului online publicului din Romania. Conferinta a avut ca scop deschiderea noului an financiar, privind in  retrospectiva si previzionand miscarile pietei in 2015.

S-a discutat despre discrepantele dintre piata de capital si alte sisteme de economisire, avantajele tranzactionarii si importanta acesteia in economia mondiala. S-au conturat principalele evenimente geopolitice din 2014 si impactul lor pe piata, noua ordine mondiala a pietei petrolului, cresterea economica a SUA si aprecierea dolarului american, politica monetara a SUA, finalul Quantitative Easing III. De asemenea, s-au trecut in agenda actualele evenimente majore de impact asupra evolutiei economiei mondiale in 2015 : programul de stimulare monetara inceput de Banca Centrala Europeana, scaderea ratei de crestere economica in China si cresterea ratei dobanzii pe dolarul american asteptata de FED.

Practic, s-a vorbit despre posibile miscari economice la care investitorii pot reactiona astfel incat sa iasa in avantaj cu ajutorul pietelor financiare. Acum ca ne aflam la finele lui 2015 se pot observa efectele clare ale lucrurilor dezbatute in cadrul seminarului si anume apreciarea dolarului american fata de valuta europeana, aprecierea indicilor bursiere etc.

%d blogeri au apreciat: